בכל הכוח או קצת לשחרר?


״מירי, מה אני אמורה לעשות?״ היא שואלת והקול שלה חלוש ומיואש ״המלחמה הזו עשתה לי בלגן בעסק, עכשיו תשעת הימים, הילדים בחופש, הקיץ לוהט וכל הכותרות מדברות על מתקפה שתחול נגדנו ב- 24 עד 48 השעות הקרובות״. 

היא צודקת. זה באמת לא קל. זה לא רק הסיפור שלה. זה הסיפור של כולנו. 

אני לוקחת נשימה ועונה לה במשפט ממסכת אבות. זהו המשפט שאני הכי הרבה משתמשת בו, כי אני הכי מאמינה בו בהרבה הקשרים: "לֹא עָלֶיךָ הַמְּלָאכָה לִגְמוֹר וְלֹא אַתָּה בֶן חוֹרִין לִבָּטֵל מִמֶּנּה".

אין לנו זכות להרים ידיים ולהתייאש, אין לנו את הפריבילגיה לשים את המפתחות ולחזור בספטמבר (ואז להיזכר שעוד מעט מגיעים החגים ובעצם בשביל מה לאסוף את עצמנו ושוב להתקפל? אז נשאיר את המפתחות על השולחן?).

אבל אנחנו כן יכולים לשלב- להיות בעשייה מחד ולשחרר מאידך.

נתחיל מהשחרור: אם נחליט ללכת על האופציה הזו ולו בקטנה, נוכל להפחית לחצים ומתחים ובזכות זה גם לקבל החלטות מושכלות יותר ולא מתוך תחושת חירום או פאניקה. את בטוח מכירה את הסיטואציה שבה את נותנת לעצמך קצת חופש (בחופשות חווים את זה הכי הרבה) ואז מגיעים רעיונות והחלטות טובות. גם הזדמנויות שוות שמגיעות לפתחך, יותר מובנות ובהירות כשיש לך את הפניות הזו לראות אותן, כשאת לא צמודה לתוכנית קשוחה, ועוד לא אמרנו מילה על בריאות הנפש והגוף שעלולים להיפגע מלחצים מתמשכים.

והיכן כן תפעלי?

1. קחי מחברת ועט וכתבי לך מטרות ברורות ומוגדרות לשנה העברית החדשה, והשאירי פתח לשינויים בהתאם לצורך.

2. החליטי שאת פועלת בבייבי סטפס- צעדים קטנטנים. זה הזמן לעשות מהלכים זהירים, להתמקד בדברים החשובים באמת ולא להסתער על כל החלומות בבת אחת.

3. התמקדות במה שהכי חשוב. תעדפי את המשימות שלך והתמקדי בפעולות שהן בעלי הערך הכי גבוה. (למשל- מכירות ממוקדות, ייעוצים ספציפיים בתחום שלך. אני אישית מתמקדת בתקופות כאלה בייעוצים שאני נותנת לעסקים ופחות באירועים גדולים כמו שאני עושה כל השנה)

4. המשיכי לתחזק את העסק ברמת הנראות שלו ברשת, הפרסום שלו בנוהל (בקבוצות פייסבוק, ווצאפ וכדומה).

5. היי קשובה לעצמך- אל תתני לפחד ולחרדות מהמצב לנהל אותך אבל מותר לך להיות שם במקום הנוכח ולהגיב למה שקורה מסביב.

6. הכניסי לחייך ולחיי המשפחה כמה שיותר דברים שבשיגרה: ריצת בוקר, ארוחה משותפת פעם ביום, דברים שכולם עושים ביחד.

אי אפשר לדבר על תקופה מאתגרת מבלי להכניס גם את הנושא האהוב עלי- תודעת שפע.

   תודעת שפע מבוססת על האמונה שהדברים יסתדרו לטובה ושיש מספיק לכולם. תני לדברים להתפתח. תני לדברים לקרות. אפשר להשאיר מרווח

לתוצאות לא צפויות ולהבין שלא תמיד ניתן לשלוט בכל הפרטים.

   – חשוב ללמוד לקבל כישלונות כחלק מהתהליך ולראות בהם הזדמנויות ללמידה ושיפור.

אז בואי נהיה קצת פחות פריק-קונטרול, נקפיד על עשייה מתמדת וממוקדת וניתן לדברים נפלאים להיכנס לחיינו.

שיהיה לנו קיץ נעים ורגוע. אוהבת, מירי

פוסטים קשורים

התגובות סגורות.